Hopp til innholdet

Stiklestad kirke

Det er få steder som er så kjente i Norge som Stiklestad. Vet du hvorfor? Vel, det de fleste kommer på er slaget som skjedde der, men de har også en rekke andre ting som du burde sjekke ut. De har en rekke gamle bygninger, så en rekke historieinteresserte mennesker drar dit.

Hvorfor dra til Stiklestad?

Det mange grunner til å dra til Stiklestad, hovedgrunnen er at du finner mye historie der. Du kan for eksempel besøke Stiklestad kirke som er en langkirke. Noen mener at den ble laget i 1180, noe som gjør den til en av de eldste kirkene i Norge. Det er kult det!

Stiklestad Kirke ligger i Verdal, som er i Trøndelag kommune. Det er et bygg som er i stein og har hele 520 plasser. Det er Øystein Erlendsson, som var erkebiskop som er ment å ha designet den. Den er laget i en arkitektonisk stil som regnes som berømt romansk arkitektur.

Mye å finne på

Om du er interessert i norsk kongehistorie, så er også Stiklestad kirke noe for deg. Den ligger ikke lagt unna der Olav Haraldsson falt under slaget i 1030. Han var en av Norges store konger den gang da. Det er jo også derfor navnene Olav og Harald regnes som svært kongelige.