Hopp til innholdet

Olav den hellige og Stiklestad park

Besøker du slaget ved stiklestad får du oppleve et flott trøndersk overnattingssted omgitt av historie og mystikk. Det gikk hardt for seg her i 1030 og slaget på Stiklestad ikke langt unna. Nå er det ikke mye som minner om et slag på den moderne eiendommen.

Stiklestad park

Det er mye å oppleve i Verdal og områdene rundt Stiklestad så ta med gode sko så du kan oppleve området til fots. Stiklestad park er et topp moderne hotell med alle bekvemmeligheter du kan tenke deg. Stiklestad kultursenter og museum ligger heller ikke langt unna og verdt et besøk.

Verdal var et kultursentrum allerede i Steinalderen og har flere kulturminner per kvadratmeter enn noe annet sted i Norge. Ta deg og tid til å gå turer i området for det er vakker natur her med flere innsjøer. Det er lett terreng å gå i for folk i alle aldre.

Historisk grunn

Stiklestad Park ligger ikke langt unna Stiklestad der Olav den hellige døde i det beryktede slaget på Stiklestad i juli i 1030. Noen mener han ligger begravet i Nidarosdomen. Fra Stiklestad er ikke veien lang så pass på å få med deg en tur innom den legendariske domen i Trondheim sentrum.