Hopp til innholdet

Fantastiske naturopplevelser ved Stiklestad

Er du også en som ofte drømmer deg bort til historier fra gamledager? Kan du forestille deg selv i rustning eller vikingutstyr, i middelalderens Norge? For å forsterke slike opplevelser, er det spennende å besøke historiske områder der kjente og mindre kjente hendelser har funnet sted. Slik som slaget ved stiklestad. Stiklestad ligger perfekt til i Trøndelag, og byr på spennende natur i tillegg til historiske monumenter.

Familievennlige naturopplevelser der Norge møtes mellom nord og sør

Trøndelag forbinder Norge mellom nord og sør, og er kjent for mye flott natur. Ikke så veldig langt fra Stiklestad finner du Lundselvoset naturreservat. Her finner du blant annet et rikt fugleliv, i det som er en av de viktigste våtmarksområdene i Norge. Stedet har vært vernet siden 1984, og her kan du observere hele 150 ulike fulgearter, dersom du er tålmodig og observant. Hvorfor ikke lage en konkurranse med barna, om hvem som kan oppdage flest fugler?

For deg som er glad i å sykle, kan du sykle deg nesten 70 km rundt Leksdalsvatnet. Da kan du også stoppe innom Lundselvoset naturreservat på veien. Sykkelturen er noe krevende, og bratte bakker belønnes med fantastisk utsikt. Her finner du et stort gravfelt fra ca. år 800 e.kr. Hvem vet, kanskje dukker det opp noen skatter fra middelalderens glansdager?

Avslutt din opplevelsestur på Stiklestad Nasjonale kultursenter

Sett gjerne av et par dager til å oppleve både historie og naturopplevelser ved Stiklestad. Dersom dere velger å ta sykkelturen vi foreslår, bør dere sette av en hel dag til dette. Da får dere tid til å nyte naturopplevelser underveis. Neste dag tilbringer dere på Stiklestad Nasjonale kultursenter, hvor dere får høre og se historiske funn og fakta fra middelalderens Norge. Avslutt med en god lunsj på kultursenteret.